Patru legi pe care un avocat trebuie sa le respecte mereu

avocat

Meseria de avocat nu este una usoara. Fie iti place ceea ce faci si vezi acest lucru drept un stil de viata, fie esti nevoit sa renunti.  Tocmai de aceea, in acest material am inserat cateva legi nescrise pe care un avocat sau un viitor avocat trebuie sa le respecte cu strictete. Iata despre ce este vorba. Cu siguranta multi dintre cei care practica aceasta meserie se vor regasi in acest cod de conduita.

  1. O meserie pentru toata viata. Daca iti place sa fii avocat, nu vei renunta imediat cum vei intampina probleme mai dificile, ci vei face tot posibilul sa iesi din orice situatie cu fruntea sus. Se poate intampla ca, la un moment dat, sa-ti doresti ca si copiii tai sa imbratiseze aceasta meserie. Insa daca nu au prins de la inceput „microbul” nu are rost sa-i fortezi. Banii nu sunt un motiv suficient pentru a te apuca de aceasta meserie. Este nevoie sa-ti placa.
  2. Un avocat, asemenea unui profesor, are mereu de invatat. Legile se schimba, iar pentru a fi bine pregatit trebuie sa te documentezi in permanenta. Si pentru ca avocatura nu e o meserie, ci un stil de viata, multe persoane care ajunga sa aiba o cariera in acest domeniu obisnuiesc sa citeasca tot felul de documente si carti despre domeniul lor, chiar si in timpul liber. Daca o sa vezi ca toti prietenii tai o sa se relaxeze citind un roman de dragoste sau din categoria SF, iar tu vei alege mereu carti despre procese, cu si despre avocati, sa nu te sperii! E perfect normal sa faci asta atunci cand isi iubesti meseria.
  3. Un avocat arata mereu bine. Poarta un stil office, cochet si elegant. Costumele sale arata de-a dreptul impecabil. Iar pantofii sunt de multe ori elementul definitoriu.
  4. Oamenii care pasesc intr-un cabinet de avocatura sunt asemenea celor care merg intr-un  cabinet stomatologic. Adica au probleme, sunt suparati si au nevoie de intelegere si ajutor. Desigur, atunci cand vorbim de un cabinet stomatologic ne referim in special la probleme fiziologice, insa un cabinet de avocatura implica mai mult probleme legate de moralitate. Insa si intr-un caz si in celalalt, situatia se dovedeste la fel de dificila, iar problemele la fel de apasatoare. Un avocat trebuie sa caute sa-si inteleaga clientul si sa se puna mereu in locul sau pentru a gasi cele mai bune solutii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *