Jurnalistu’ lu’ peşte

bursa-jurnalism-k-685x320

Am o mare problemă cu toţi mizerabilii ăştia care se dau drept jurnalişti! Este ciudat cum unii care cică au făcut o facultate ajung să publice articole atât de jalnice! Sau poate şi mai ciudat e cine îi angajează pentru asta.

Intri pe un site cu ştiri locale şi nu poţi să ignori pur şi simplu titlul care e scris chiar la headlines, ca şi cum ar fi ceva de o importanţă maximă: ”Ce frumoase sunt elevele de la * (numele liceului)! VOTAŢI eleva preferată”. De curiozitate accesezi link-ul să vezi care-i treaba. Câteva rânduri şi pozele unor tipe îţi prezintă situaţia: este un fel de concurs de miss, unde autoarea articolului (impropriu spus ”articol”,dar  în fine) zice că fetele respective sunt apreciate pentru calităţile fizice, şi de aceea sunt populare pe site-urile de socializare, iar după ce toţi proştii votează la secţiunea de comentarii, cea care are cele mai multe voturi ajunge în topul celor mai frumoase fete din judeţ… penibil…

Ca să nu mi se facă morală că am luat-o prea tare la rost, mă uit şi pe alte articole scrise de acelaşi personaj. Din ce am observat, îi place la nebunie să scrie tâmpenii mai mult la secţiunea ”Monden”, care cred că e cea mai populară categorie de pe site, iar pe lângă asta, îi mai plac şi cacofoniile. Nu trebuie să fii Einstein ca să-ţi dai seama din start că e un site de toată jena, din moment ce ”jurnalistei” respective îi este permis să scrie asemenea porcării.

lectia-de-jurnalismDau click pe profilul ăsteia şi… normal: This user hasn’t shared any profile information, cum era de aşteptat. Imagine de profil? Nici atât! De ce nu vrea să i se vadă figura??? (întrebare retorică; cum zicea cineva cu care discutam despre faza asta: e om de-a lui Bunea-Stancu) Apoi, ca tot omu’ din secolul XXI, fac o căutare pe Facebook. O găsesc, desigur. I-am trimis mesaj, eu aştept să-mi răspundă, deşi n-am mari speranţe. Ce e cel mai interesant este faptul că sunt ”atacate” numai liceele considerate de elită şi lăudate tare. Adică văd că nu se leagă de agricol, economic, de-astea. Oare cât câştigă pentru a face imagine proastă liceelor şi elevilor? Adică de participarea la o olimpiadă ceva, nu se povesteşte. Dar despre aia care scria despre exerienţele sexuale pe un blog public s-a vorbit o groază. În plus, fetele alea habar n-aveau că pozele lor au fost publicate pe site-ul respectiv, ceea ce mi se pare…

Mă deranjează, pentru că şi eu merg la unul din liceele menţionate de această tanti în articolele ei şi nu are cum să nu mă intrige şi să mă instige. Despre performanţele noastre în informatică de ce nu se vorbeşte? Despre cei care au ajuns la naţională şi au luat premii? De ce trebuie să se vorbească numai despre lucruri de acest gen? În plus, dacă un elev face ceva rău, nu înseamnă că tot liceul e aşa, ca să ştiţi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *