Ce poti face cu o mansarda?

5

Daca vorbim de proiecte de casa cu mansarda, acestea sunt la mare cautare in zilele de azi. Avantajul lor este dat de faptul ca daca ai o casa mica, poti sa mai salvezi spatiu pentru depozitarea lucrursoarelor vechi ori pentru realizarea unui coltisor de relaxare. Mansardele sunt perfecte pentru a evada putin din rutina zilnica, acestea putand deveni exact ce vrei tu cu putina migala si rabdare.

Dupa ce ai facut curatenia in toata mansarda si ai aruncat totul intr-n cos de gunoi, urmeaza faza de schimbare a banalei camarute. In primul rand, poti transforma mansarda intr-o camera odihnitoare, in cazul in care obisnuiesti sa ai multi oaspeti, iar casa ta nu-ti permite sa ii gazduiesti de fiecare data. Izoleaza mansarda si inspecteaza toate imbinarile. Daca vrei sa inlocuiesti izolatia veche care s-a degradat in timp, alege sa folosesti fibra de sticla. Urmeaza sa pui podeaua, care poate fi finisata cu parchet, mocheta sau gresie, in functie de aspectul camerei. Curata foarte bine si ferestrele si verifica daca inca sunt intr-o stare buna. Pentru ca este vorba de mansarda, este bine sa amplasezi in aceasta camera si un sitem de ventilatie, deoarece se stie ca sus este mult mai cald.

Dupa ce ai instalat si prizele si cablurile electrice, ar fi cazul sa faci din nou curatenie totala si sa arunci toate resturile intr-un cos de gunoi pe care il vei duce la container.

mansarda-1Daca inca esti nehotarat in privinta mansardei tale, ai putea sa te inspiri din alte proiecte de casa cu mansarda sa vezi ce idei ti s-ar potrivi si tie. Ai putea sa amenajezi un fel de camera de lectura, in care este prezenta o biblioteca din lemn masiv. Amplaseaza-ti biroul acolo, adauga cateva elemente de mobilier si carti, apoi izoleaza foarte bine fonic camera pentru a petrece cateva clipe de liniste. Daca vrei sa ai parte de lumina naturala, alege ca ferestrele sa fie foarte mari.
Pentru cei carora le place sportul sau evadatul in oras cu amicii, mansarda poate fi ideala pentru realizarea unei sali mici de sport sau a unei camere de recreere.

Pentru prima optiune ai putea amplasa cateva aparate speciale de fitness si aerobic, o bicicleta medicinala si cateva gantere, un steper si o minge de sport. Daca ai ales cealalata alternativa, poti sa instalezi o masa de biliard, un darts sau un monitor pentru jocurile pe X-box. Urmeaza doar sa iti mai chemi prietenii la tine si sa va distrati pe cinste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *