Cand viziteaza oamenii cabinetul stomatologic

cabinet stomatologic

Oamenii apeleaza la cabinetul stomtologic ori de cate ori au o problema care nu le da pace. Insa, din pacate, acestia o fac de cele mai multe ori prea tarziu, cand deja problemele de sanatate s-au agravat. Medicii dentisti spun ca, de regula, oamenii aleg sa mearga la un cabinet stomatologic atunci cand durerea a devenit din ce in ce mai insuportabila. Acest lucru se petrece mai ales din cauza cariilor.

In jurul anilor 1900 oamenii ajungeau destul de rar la cabinetul stomatologic din cauza afectiunilor dentare si, mai ales, din cauza cariilor. Acest lucru se datora unui stil de viata sanatos si a unor alimente mai putin modificate din punct de vedere al continutului.

Unele dintre cele mai daunatoare alimente care duc la aparitia cariilor si ale unor afectiuni dentare dureroase sunt cafeaua si dulciurile. Desi ciocolata, jeleurile, biscutii sau napolitanele pot fi extrem de delicioase, ele sunt daunatoare smaltului dintilor si pot provoca aparitia cariilor. La fel de daunator este si tutunul.

Singura modalitate prin care poate fi prevenita aparitia cariilor si, implicit, prin care pot fi prevenite vizitele dese la cabinetul stomatologic este un periaj dentar corect, dupa fiecare masa. Insa, chiar daca oamenii obisnuiesc sa se spele pe dinti, dupa fiecare masa, de multe ori fac acest lucru incorect. Fie aleg o periuta de dinti nepotrivita care nu face altceva decat sa le irite gingiile, fie acorda prea putin timp periajului.

Un alt lucru important de retinut este ca, daca despre mere se spune ca, daca sunt consumate zilnic, pot tine medicul la distanta, despre ceasca de ceai se poate spune acelasi lucru, doar ca in cazul dentistului. Adica, acest lucru inseamna ca o ceasca de ceai pe zi poate proveni aparitia cariilor. Insa, din pacate, ceaiul, indiferent daca este alb, verde sau negru, vine cu mare dezavantaj si anume cel de a colora dintii, conferindu-le un apect ingalbenit, neplacut.

De asemenea, se spune ca cele mai bune cabinete stomatologice se gasesc in capitala sau in marile orase din provincie. Insa uneori pentru a beneficia de serviciile acestor cabinete este nevoie de cazare in orasul respectiv, intrucat lucrarile pot solicita mai mult timp. Insa acest lucru nu este o regula generala. Uneori, problemele dentare pot fi rezolvate mai rapid, astfel incat sa nu fie nevoie de inchirierea unei camere pentru cazare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *