Alimente care Pot fi Nesigure pentru Bebeluşul Dumneavoastră

baby-eating-the-food-picture-1024x640

Repere

Alimente de evitat: de la naştere la 4 – 6 luni

Alimente de evitat: de la 4 la 12 luni

Alimente de evitat: de la 12 la 36 de luni

Ultimele noutăţi cu privire la copii şi alergii

Pe măsură ce copilul dumneavoastră creşte, el va fi dornic să guste produsele alimentare din farfuria dumneavoastră – şi veţi dori să-i diversificaţi dieta. Dar nu toate alimentele sunt sigure pentru copilul dumneavoastră. Unele prezintă un pericol de sufocare, iar altele nu sunt bune pentru sistemul digestiv încă în dezvoltare al bebeluşului.

Alimente de evitat: de la naştere la 4 – 6 luni

Toate produsele alimentare şi băuturile, cu excepţia laptelui matern sau laptelui praf: PAA recomandă hrănirea copilului cu lapte matern sau lapte praf numai pentru primele patru până la şase luni.

Alimente de evitat: de la 4 la 12 luni

Mierea: Mierea poate adăposti spori de Clostridium botulinum, care provoacă botulismul. Tractul intestinal al unui adult poate preveni dezvoltarea acestor spori, dar la un copil, sporii pot să se dezvolte şi să producă toxine care pun viaţa în pericol.

Laptele de vacă şi lapte de soia: baghetele cu lapte matern sau lapte praf până la împlinirea primului an. De ce? Bebeluşul dumneavoastră nu poate digera proteinele din laptele de vacă şi laptele de soia în primul an, nu are toţi nutrienţii de care are nevoie, iar acestea conţin minerale, în cantităţi care îi pot afecta rinichii.

5 Popular Mistakes When Feeding Babies_2Fiţi atenţi la riscul de sufocare

Bucăţi mari: o bucată de hrană mai mari decât un bob de mazăre se poate fixa în gâtul copilului dumneavoastră. Legumele, cum ar fi morcovi, ţelină şi fasole verde ar trebui să fie răzuite sau fierte şi tăiate. Tăiaţi fructele, cum ar fi strugurii, roşiile cherry şi bucăţile de pepene galben în bucăţi cât un bob de mazăre înainte de a le servi. Carnea şi brânzeturile se taie în bucăţi foarte mici, sau se răzuiesc.

Alimente mici şi tari: bomboanele tari, dropsurile de tuse, nucile, şi porumbul de floricele sunt pericole potenţiale de sufocare. Seminţele pot fi prea mici pentru a se îneca cu ele, dar se pot fixa în căile respiratorii ale unui copil şi pot provoca o infecţie.

Alimente moi, lipicioase: alimentele moi, cum ar fi bezelele şi jeleul sau bomboanele gumate se pot depune în gâtul copilului dumneavoastră.

Untul de arahide: consistenţa lipicioasă a untului de arahide şi untului de nuci de altă natură poate face dificil pentru un copil să-l înghită în condiţii de siguranţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *